Så grillar du med rökspån

Så grillar du med rökspån

tips Att grilla med rökspån för höjer verkligen känslan av grillat. Det är ett schysst sätt att smaksätta utöver kryddning eller marinad. Dessutom är det väldigt enkelt.
  1. Blötlägg spån

    Välj din favorit smaksättning. När du är lite mer van kan du börja experimentera med olika blandningar. Lägg spånet i blöt ca 15 minuter innan det är dags att grilla.

  2. Indirekt grillning

    Förbered grillen för indirekt grillning.
    Ofta när man smaksätter med rökspån har man valt ett stycke kött eller fisk som kräver lite längre grilltid vilket också gör att köttet för tid på sig att ta till sig röksmaken.

  3. Invänta glödbädden

    Lägg inte på rökspånet från början.
    Låt kol eller briketterna skapa en bra glödbädd innan du lägger på det blötlagda rökspånet. Stäng locket.

  4. Tålamod

    Hemligheten för en lyckad smaksättning med hjälp av rökspån är att ha tålamod och inte vara nyfiken Lyft inte på locket! I och med att vi grillar indirekt så riskerar du inte att det flammar upp och förstör det du grillar. Håll gärna koll med en termometer så kan du lugnt låta locket ligga på.