JFK chicken tacos
TIll marinaden
4 st kycklingfiléer
½ dl rub (jag använder Magic creek BBQs Birdielicious rub som är grym till kyckling)
2 rivna vitlöksklyftor
1,5 dl olja
Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg sedan kycklingfiléerna i en förslutningsbar påse och häll över marinaden. Låt marineras i kylen i minst två timmar.
Pico de gallo
4 stora tomater
1 liten gul lök eller silverlök
½ kruka koriander
1 lime (saften)
½ jalapeño
salt efter smak
vitpeppar efter smak
Dela tomaterna och ta bort ”inkråmet” så blir det inte så vattnigt. Hacka löken, jalapeñon och till sist koriandern fint. Blanda samman allt och pressa över limen. Smaka av med salt och peppar.
Guacamole
4 st mogna avocados
2 stora matskedar Pico de gallo (se recept ovan)
½ kruka koriander
½ - 1 lime, saften.
2 tsk salt
1 stor klyfta vitlök
peppar efter smak
Gröp ur avocados och lägg i en bunke. Ta kniv och gaffel och skär i dem som en tokig till det är lagom chuncky, ska absolut inte vara slät. Sedan pressar du i en vitlök och lägg i övriga ingredienser och blanda samman. Smaka av med salt. Saltet är viktigt för om det är för lite så smakar det ingenting. Räkna med 2 avocados per person, det går åt!
Picklad rödlök
2 rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
½ dl socker
1 msk salt
1 lagerblad
Skala och skiva rödlökarna fint. Koka upp vinäger, salt och socker så att det löses upp. Lägg i rödlöken i en stor burk som är väl rengjord. Häll över vätskan och stoppa i ett lagerblad. Förslut och ställt svalt efter att det först svalnat.
Övriga ingredienser som du behöver
2 dl riven cheddarost
250 gram fint skivade champinjoner
Rökig BBQ-sås (jag använder mig av Magic creek BBQs Bourbonlicious)
Små tacobröd, gärna majs- och vetetortilla