Grytor & Pannor

Här kan du hitta passande grytor och pannor till din grill. Vi har ett brett utbud av gjutjärnsgrytor och gjutjärnspannor i olika storlekar och modeller. Din grill blir så mycket mer mångsidig om du har en gryta eller panna som är anpassad för grillen. Laga mustiga grytor och soppor eller varför inte steka pannkakorna utomhus vid grillen? 
Filter
Varumärke
  • enders (7)
  • hällmark (3)
Material
  • varmvalsat stål (3)
Grillyta
  • 21ø (1)
  • 28ø (1)
  • 51ø (1)
Kategori
  • grilltillbehör (10)
Visa 10 produkter
-50% Grillpanna San diego 3,4 ENDERS 380 kr 760 kr
  • I lager
Köp
-50% Gjutjärnsgryta Switch Grid ENDERS 530 kr 1.060 kr
  • I lager
Köp
-50% Grillpanna Explorer/ Urban/Urban Pro ENDERS 448 kr 895 kr
  • I lager
Köp
-50% Grillpanna San Diego 2 ENDERS 348 kr 695 kr
  • I lager
Köp
-50% Grillpanna Monroe ENDERS 355 kr 710 kr
  • I lager
Köp
-50% Grillpanna Kansas Pro 3,4 ENDERS 355 kr 710 kr
  • I lager
Köp
-50% Grönsakspanna med handtag ENDERS 148 kr 295 kr
  • I lager
Köp
Jägarpanna Ø 21 cm Hällmark 299 kr
  • Ej i lager
Slut i lager
Traktörhäll Ø 51 cm Hällmark 995 kr
  • Ej i lager
Slut i lager
Kolarpanna Ø 28 cm Hällmark 319 kr
  • Ej i lager
Slut i lager

Tar man hand om sina grytor, pannor och kastruller kan dom hålla en livstid. Speciellt gjutjärnsprodukter. Många är lite osäkra på hur man hanterar produkter i gjutjärn. Här följer några enkla tips som garanterat kommer förenkla användandet och förlänga livstiden på din gjutjärnsprodukt. .

Bra att veta när du lagar mat med gjutjärnsprodukter:

  • Har du köpt en ny produkt så börja med att skölja av den med ljummet vatten och torka torr. Gjutjärnsprodukterna kommer inbrända och klara att användas.
  • En gjutjärnsprodukt har ingen beläggning eller yta som kan skadas. Därför går det bra att använda alla typer av köksredskap.
  • Fördelen med gjutjärn är att materialet klarar väldigt höga temperaturer och går därför bra att använda direkt över öppen eld.
  • Gjutjärnsprodukter passar alla spisar elspis, gasspis och induktionshäll.
  • Grytor och pannor i gjutjärn leder värmen på ett mycket bra sätt och lämpar sig därför bra till low and slow och större köttstycken.
  • Använd olja eller smör i din panna/gryta. Vi rekommenderar kallpressad raps- eller olivolja eller riktigt smör. 

 

Så rengör du din gjutjärnsprodukt:

  • Produkter i gjutjärn ska alltid diskas för hand. Använd hett vatten och en diskborste. Vid behov kan du skrapa bort tuffa rester. 
  • Använd inte diskmedel varje gång. Att använda diskmedel för ofta kan skada inbränningen i gjutjärnet.
  • Torka torrt med en diskhandduk eller hushållspapper.
  • Smörj in din panna eller gryta med ett tunt lager fett. t.ex rapsolja.
  • Förvara torrt, gärna hängande och luftigt om möjligt.

Inbränning:

  • Inbränning kan man göra med jämna mellanrum. På så vis bevarar du och ger gjutjärnet en naturlig non-stick beläggning.
  • De gjutjärnsprodukter vi säljer är inbrända från fabrik om inget annat anges.
  • Använd någon form av vegetabilisk olja när du bränner in. T.ex rapsolja.
  • Gjutjärn blir bara bättre och bättre ju mer det används!
  • Om din gjutjärnsprodukt efter en tid får rostfläckar eller blir grådassig så är det dags att göra en inbränning.

Ibland kan små rester av inbränningen (oljan) släppa från underlaget. Torka av och smörj in fett  och ställ in i ugnen på 275 g celcius några minuter. Detta kan hända om du tillagat något syrligt i grytan, ex tomat, vin eller citrus. Detta försvinner efter en liten tids användning.